Аналіз систем копіювання поверхні поля в конструкціях зернозбиральних сільськогосподарських машинах (Науковий журнал «Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів», 2025)
У цій роботі надано пояснення, описано принцип дії та визначено головне призначення систем, що забезпечують копіювання поверхні поля збиральними сільськогосподарськими машинами. Здійснено аналіз існуючих механізмів балансування та систем копіювання, застосовуваних у конструкціях сільськогосподарських машин для збирання врожаю, з акцентом на їх сильних і слабких сторонах. За результатами аналізу різних конструкцій систем копіювання запропоновано їхню класифікацію та роз'яснено, як вони структурно пов'язані між собою, що дозволяє дати загальну характеристику цим системам.
Keywords: комбайн; жниварка; висота зрізу; копіювання рельєфу; механічні системи копіювання; гідравлічні системи копіювання; автоматичні системи копіювання; сільськогосподарська машина