Технологічна адаптація тракторів загального призначення імпортного виробництва в аграрному секторі України (Науковий журнал «Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів», 2025)
У статті викладено нові елементи технологічної адаптації тракторів загального призначення імпортного виробництва, найбільш затребуваних в аграрному секторі України. Запропоновано новий алгоритм технологічної адаптації ґрунтообробного агрегату, реалізованого на стерні озимої пшениці трактором New Holland при агрегатуванні з лущильником ДЛМ-8,0. Запропонована нова методика баластування трактора за групами технологічного процесу ґрунтообробки, що базується на визначенні маси баласту. Експериментально на тракторі John Deere 8400 доказане твердження, що застосування баласту ефективне до певного підвищення швидкості руху трактора. Розглянуті витрати потужності двигуна на пересування трактора при русі без баласту / з баластом на різних агрофонах.
Keywords: трактор; імпортне виробництво; загальне призначення; технологічна адаптація; алгоритм функціонування; баластування; стабільність функціонування