Інтеграція систем екологічного моніторингу та безпеки праці в умовах енергетичних підприємств (Науковий журнал «Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів», 2025)
У статті розглядається питання інтеграції систем екологічного моніторингу та безпеки праці на енергетичних підприємствах. Розглянуто сучасні технології IoT та Big Data, що дозволяють забезпечити єдину інформаційну систему для реального часу стану навколишнього середовища та умов праці. Визначено основні напрямки впровадження сучасних інтегрованих технологій у системи екологічного моніторингу та безпеку праці. Проведено аналіз тенденцій у сфері безпеки в процесі впровадження сучасних безпекових технологій. Розкрито ризики та переваги таких інтеграцій з використанням прикладів з української практики.
Keywords: екологічний моніторинг; безпека праці; технології IoT та Big Data; оцінка виробничих ризиків