Показник якості енергоефективності системи логістики агропромислового комплексу для порівняльної оцінки альтернатив інноваційного розвитку (Науковий журнал «Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів», 2025)
Розробка методичного апарату щодо оцінки якості та кількісного порівняння альтернативних інновацій у розвиток агропромислового комплексу (АПК) України, особливо системи логістики, є актуальним науковим завданням. Побудова системи ключових показників ефективності в даної області, їх впровадження у систему стандартів АПК дасть чіткі орієнтири для підприємств та дозволить здійснювати керування розвитку сільськогосподарської галузі з боку держави. В статті, на базі сутності L8T-4 таблиці Бартіні, запропонований показник транспортної послуги для системи навантаження (розвантаження) суден-контейнеровозів у порту, а також – виведений коефіцієнт енергетичної ефективності даної логістичної операції. Наведений приклад чисельного розрахунку для конкретного морського порту.
Keywords: таблиця Бартіні; просторово-часові величини; розмірність; транспортна послуга; перенесення енергії; енергоефективність