Вимоги до робочих органів агрегатів смугової обробки ґрунту для зменшення їх забивання пожнивними рештками (Науковий журнал «Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів», 2026)
В роботі на основі виробничих випробувань узагальнено вимоги до робочих органів агрегатів смугової обробки грунту для зменшення їх забивання пожнивними рештками. Метою даного дослідження було узагальнення причин забивання секцій Strip-till культиваторів пожнивними залишками, формування вимог до його робочих органів та їх взаємного розміщення для зменшення забивання. Встановлено, що загальною вимогою до робочих органів та їх розміщення для зменшення забивання Strip-Till агрегатів є забезпечення логічної послідовності обробки рослинних решток і грунту, що забезпечує ефективне розрізання решток та поступове і безперешкодне їх переміщення між робочими органами.
Keywords: ґрунт; обробіток; Strip-Till; методика; агротехніка; вимога