Інноваційні рішення притискання секції та вплив притискної здатності на посів сільськогосподарської культури (Науковий журнал «Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів», 2026)
Актуальність дослідження пов’язана з визначенням ефективного механізму притискання секцій просапної сівалки. Метою дослідження було проаналізувати наявні рішення притискання секції та вплив притискної здатності на посів культури та подальший її розвиток. В першу черго було описано важливість рівномірного посіву для різних типів культур а саме, соняшника, кукурудзи та сої. Далі в роботі описані складові елементи секції просапної сівалки де вказані головні її елементи. Далі в роботі розкривається тема різних типів притискних механізмів сівалки а саме: механічний, пневматичний, гідравлічний. Досліджуючи останній типу було виявлено кількість переваг над попередниками. Основними перевагами гідравлічного притискання є швидка реакція на зміну типу грунту за допомогою тензодатчиків а, за їх допомогою, картування щільності грунту.
Keywords: глибина посіву; притискна сила; секція; автоматичність; картування