Особливості машиновикористання агродронів у технологіях виробництва сільськогосподарських культур (Науковий журнал «Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів», 2026)
У статті представлено узазагльнення виробничого циклу щодо особливостей машиновикористання агродронів в технологіях виробництва сільськогосподарських культур. Розроблено прикладні методи та вихідні дані агродронових технологій в сільському господарстві з огляду на різноманітність технологічних операцій. У ході досліджень представлені чотирнадцять завдань, які вирішують сучасні агродронові технології. Автором окреслено шестирівневий повний цикл агродронового моніторинргу посівів. При цьому облік вихідних даних дозволяє провести процес формування візуалізації обстеження полів з агродронів. Автором відтворено особливості відео та фотозйомка з висоти, функціонал тепловізійних камер агродронів для сільського господарства, що дозволяє моніторинг максимально наблизити до реального циклу виробництва сільськогосподарських культур.
Keywords: агродрон; технологія; машиновикорстання; метод