(untitled) (Науковий журнал «Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів», 2025)
Розробка методичного апарату щодо оцінки якості та кількісного порівняння альтернативних інновацій у розвиток агропромислового комплексу (АПК) України, особливо системи логістики, є актуальним науковим завданням. Побудова системи ключових показників ефективності в даної області, їх впровадження у систему стандартів АПК дасть чіткі орієнтири для підприємств та дозволить здійснювати керування розвитку сільськогосподарської галузі з боку держави. В статті, на базі сутності L8T-4 таблиці Бартіні, запропонований показник транспортної послуги для системи навантаження (розвантаження) суден-контейнеровозів у порту, а також – виведений коефіцієнт енергетичної ефективності даної логістичної операції. Наведений приклад чисельного розрахунку для конкретного морського порту.