(untitled) (Науковий журнал «Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів», 2026)
Розкрито особливості методичного обґрунтування тестових досліджень схем розташування тари з яблуками в кузові автомобіля. В результаті теоретичного дослідження були встановлені фактори зовнішнього та внутрішнього оточення, що впливають на параметри тривалості перевезення та ушкодження сільськогосподарського вантажу. Запропоновано математичну модель, яка описує перевезення вантажів від кількох постачальників до кількох споживачів з урахуванням погодних та дорожніх умов. Для практичної перевірки висновків теоретичного дослідження були застосовані загальна та приватні методики дослідження. Загальна методика дослідження базується на національних та міжнародних стандартах та технічних умовах щодо правил приймання, методів визначення якості, упаковки, транспортування, які поширюються на плодоовочеву продукцію загалом та яблука зокрема.